мебели за църкви и манастири

За нашите предшественици отпреди стотина години да издигнеш християнски храм и да му изградиш иконостас е било важна мисия в живота. Нашето съвремие е много различно, но въпреки това и днес се градят църкви и се правят иконостаси. Обзавеждането на църкви и манастири е нещо много специфично и подлежи на конкретни изисквания за визия и качество. Орнаментиката е специална и всеки поръчител има конкретни изисквания. За нас е чест да вложим усилия в такива начинания. Горди сме, че не само реализацията на мебелите, които ще видите по-долу е наша, но и дизайнът. 

ИКОНОСТАС

Манастир „Свети Дух“ е действащ източнокатолически манастир към църквата на босите кармелитки в гр. София. Неговото строителство започва през 1996г. През 2002г. завършва основната сграда, а през 2013 е построена и църквата.

Иконостасът изработихме с много внимание и старание към всеки детайл. Конструкцията е изработена от масив /бук/. Цялата дървесина е обработена с лакове и препарат срещу дървояди с цел по-добра консервация на дървото. Дърворезбите са на майстор Владимир Амдямов. Използваният материал е липа, позлатена с шлак-метал.

ЦЪРКОВНИ СТОЛОВЕ

Църковните столове също са изработени за манастир „Свети Дух“. Те са направени от МДФ и масив /дъб/, и са специално обработени с лак срещу дървояди. Предназначени са за ползване от монахините по време на литургии и други богослужения. Седалките им се отварят, за да бъдат по-функционални и там да се прибират молитвени книги. 

Изработваме също църковни облицовки и специални паравани. Работим само с висококачествени материали.

ЦЪРКОВНИ ПЕЙКИ

Католически катедрален храм „Успение Богородично“ се намира близо до Петте кьошета. Построен е през 1924 г., като първата железобетонна църква в гр. София. През 70-те години на миналия век храмът е изографисан, през 2000г. е реставриран иконостаса и са извършени частично известни други подобрения. Основен ремонт е извършен между 2014-2016г, като в него имахме честта да участваме и ние от мебелна фирма Ювелир. 

Църковните пейки, които изработихме от масив /дъб/, се намират в олтарната част на храма и са предназначени за ползване от свещениците и дяконите по време на богослужението. На 20 март 2016г. храмът беше осветен.